Een eigen huisdier om mee te spelen en van te houden, is dat jouw droom? Check waar je rekening mee moet houden voor je een eigen beessie in huis haalt.

  1. Zorg dat je elke dag genoeg tijd vrij maakt voor je dier. Een goudvis heeft minder verzorging nodig dan een hond of kat. Vraag jezelf voor je een dier koopt af of je straks wel genoeg aandacht voor hem hebt.
  2. Huisdieren zijn super schattig, maar een beessie hebben is niet alleen maar leuk. Uitlaten moet ook gebeuren als je moe bent of wanneer het regent. En dat konijnenhok moet op tijd worden opgefrist, of je daar nou zin in hebt of niet.
  3. Houd er rekening mee dat het voer en andere verzorgingsspulletjes geld kosten. Moet je dit van je eigen zakgeld betalen of kijk jij je ouders lief aan? Spreek van tevoren af wat je zelf moet betalen voor je dier en wat niet.
  4. De zomer komt eraan! Heb jij al vakantieplannen? Zoek op tijd een lieve oppas voor je beestje. Misschien wil je buurmeisje wel voor je hamster zorgen of mag ‘ie uit logeren bij je beste vriendin of je opa en oma.
  5. Ben jij altijd snel op iets nieuws uitgekeken? Wees eerlijk tegen jezelf en neem alleen een huisdier als je denkt dat je het een paar jaar leuk vindt om voor hem te zorgen. Als je na twee weken al niet meer naar hem omkijkt, doe het dan niet.
Welk huisdier ben jij?

Beeld: BrunoPress