Heb jij tijdens de winter ook zo’n last van droog haar en pluist het snel? Check hieronder hoe jij je haar verzorgt tijdens de kou.

Speciale shampoo
Is jouw haar ruw en glanst het niet meer? Dan heb je waarschijnlijk last van droog haar. Je kunt er natuurlijk een stukje vanaf knippen, maar als je liever je lange lokken wil houden kun je ook shampoo gebruiken tegen droog haar. Je haren zijn binnen no-time weer super shiny!

Smeer je haar in
Pluist jouw haar meteen als je het borstelt? Vervelend! Er bestaan een hoop crèmes tegen pluizig haar die je niet hoeft uit te spoelen onder de douche. Smeer voordat je je haar kamt een beetje crème in je lokken en je zult zien dat je haar een stuk minder pluist.

Droog je haar
Ga niet met natte haren naar buiten als het vriest! Nat haar bevriest erg gemakkelijk en daardoor kan het afbreken. Laat je haar dus eerst drogen voordat je naar buiten stapt. Geen tijd? Draag je haar dan in een vlecht en doe een muts op. Je haren zullen je dankbaar zijn.

Douche niet te heet
Sta jij het liefst onder een hete douche? Dat is natuurlijk erg fijn met dit koude weer, maar het is niet zo goed voor je haar! De hitte droogt je haren namelijk erg uit. Zet je douche een paar graden kouder. Dat is niet alleen goed voor je haar, maar ook nog eens goed voor het milieu! 😉

Wees lief voor je lokken
In de winter is je haar erg gevoelig. Probeer daarom je haar voorzichtig te borstelen en draag het niet te vaak in een strakke staart of knot. Laat je stijl- of krultang even liggen en föhn je haar zo min mogelijk. Zo heb jij binnen een paar dagen elke dag een good hair day!

Nog meer beauty tips?

Beeld: 123RF