Heb je wel eens last van een droge hoofdhuid? Of is je haar juist vettig? Volg deze tips om te zorgen dat je haar glanzend en gezond blijft!

  1. Was je haar niet te vaak. Iedere dag je haar wassen met shampoo kan er juist voor zorgen dat je haar uitdroogt. Probeer het iedere 2 of 3 dagen te wassen om het in balans te houden.
  2. Gebruik één keer in de week een haarmasker. Verdeel het masker in de punten van je haar en laat het een aantal minuten intrekken. Let erop dat je dit doet voordat je het gaat wassen. Spoel het haarmasker uit was het daarna zoals je het gewend bent.
  3. Conditioner breng je niet over je hele haar aan, daar wordt het namelijk vettig van. Gebruik het alleen in de puntjes en laat het tijdens het douchen even intrekken.
  4. Borstel je haren voordat je gaat slapen. Zo verdeel je alle natuurlijke vetten die op je hoofdhuid zitten. De volgende ochtend wordt je wakker met een minder vettig kapsel.
  5. Te vaak een staart of knotje in je haar dragen, kan er voor zorgen dat het sneller afbreekt. Probeer je haar af en toe te laten rusten door het even los te doen.
  6. Stijltangen, krultangen en föhns geven vaak veel warmte af. Dat is niet heel goed voor je haar. Gebruik daarom altijd een verzorgend serum of een hittebestendige spray voordat je aan de slag gaat met de styling.
  7. Verf je je haar? Dan is het belangrijk om een speciale shampoo daarvoor te gebruiken. Zo blijft de kleur namelijk veel langer mooi!

Beeld: 123RF

Meer beautytips?