Rode plekjes en pukkeltjes: daar zit je niet op te wachten! Wil jij graag weer een gezonde huid? Check de beste anti puistjes tips van Claudi Boomsma, huidtherapeut van Clearskin.

Hoe ontstaan puistjes eigenlijk?

“Het gaat om een combinatie van 3 dingen: 1. Een verhoogde talgproductie, waardoor de poriën sneller verstopt raken. 2. Ook als de huidcellen niet snel genoeg afschilferen, kunnen je poriën verstoppen. 3. Bacteriegroei in de verstopte talgklieren, dit alles onder invloed van de hormonen in de puberteit.”

Wat zijn de gouden regels voor een goede huidverzorging?

“Luister altijd naar je huid! Ondersteun de beschermlaag van je huid en breng de talg in balans. Talg zorgt voor de soepelheid van je huid. Bij een onzuivere huid wordt de aanmaak van talg vaak overgestimuleerd. Kies voor producten en een routine die passen bij jouw huidtype. Krijg je van bepaalde producten een rode, geïrriteerde of pijnlijke huid, dan zijn deze niet geschikt voor jou.”

Welke producten heb je echt nodig?

“Dat verschilt per huidtype, maar meestal wordt zowel een reiniging als een crème gebruikt. Kies bij een overgevoelige huid voor zo min mogelijk producten. Hoe meer je gebruikt, hoe meer kans er is op prikkeling. Een onzuivere huid heeft producten nodig die de onzuiverheden aanpakken en de huid hydrateert en kalmeert.”

Hoe vaak moet je je gezicht reinigen?

“Ook dit verschilt per persoon en huidtype. Maak je gezicht één keer per dag schoon met een milde reiniger, het liefst ‘s avonds. Gebruik lauwwarm water en droog je gezicht af met een zachte en schone handdoek. Te warm water kan je huid uitdrogen en zelfs meer puistjes veroorzaken. Gebruik in de ochtend alleen lauwwarm water. Gebruik de reiniger met mate, zodat de talgproductie niet wordt gestimuleerd.”

In welke volgorde gebruik je de producten?

“Heb je de hele ClearSkin lijn? Gebruik dan een tot twee keer per dag de facewash, gevolgd door de kalmerende en zuiverende lotion. Sluit af met de day & night control 24-uurscrème. Als extra aanvulling kan je de scrub gebruiken maar doe dit maximaal twee keer in de week.”

Na hoeveel tijd kan je resultaat verwachten?

“Dat is voor iedereen anders. Meestal zie je binnen twee weken veranderingen, maar dit geldt niet voor iedereen. Zie je nog geen resultaat? Neem dan contact op voor een persoonlijk huidadvies van onze huidtherapeut. Stuur een mailtje naar info@drvanderhoog.nl.”

Heb je nog andere tips m.b.t een onzuivere huid?

“Probeer niet aan de puistjes te zitten en ze ook niet uit te knijpen, hoe verleidelijk dit ook is. Daardoor kun je het ontstekingsproces erger maken , waardoor de puistjes juist langer zichtbaar blijven of er zelfs littekens ontstaan. Ook kunnen er bacteriën bijkomen waardoor de ontsteking groter wordt of zich uitbreidt naar andere gebieden op het gezicht. Afblijven dus!”

Wil jij van je puistjes af? Neem nu een jaarabonnement op MEIDEN en krijg deze Dr. Van der Hoog ClearSkin lijn helemaal gratis.

clearskin

Beeld: 123RF