In de zomervakantie heeft je haar het soms zwaar te verduren. Check de feiten en fabels voor een stralende look.

Zout, zon en zee drogen je haar uit.
Dit is waar. De zon kan je haar uitdrogen en laten verkleuren. Bescherm je coupe daarom met een pet of zomerhoedje. Spoel je haar na het zwemmen goed uit en gebruik na het wassen een voedende crèmespoeling.

Door chloorwater kan je haar groen worden.
Je haar kan groen worden als je veel in het zwembad bent. Dit komt niet door chloor, maar door algenbestrijders. Voorkom een groene gloed en maak je haar nat onder de douche voor het zwemmen. Of nog beter: draag een badmuts.

Elke dag je haar wassen is slecht.
Waar. Te vaak wassen droogt je haar uit en het is niet nodig. Ben jij elke dag met shampoo in de weer? Geef je haar en hoofdhuid deze vakantie een pauze en sla eens een dag over. Na een tijdje went je haar aan deze nieuwe routine en wordt het minder snel vet.

Door je haar vaak te knippen, groeit het sneller.
Nope. Je haar gaat niet sneller groeien als je de puntjes vaak laat bijwerken. Wel ziet je haar er gezonder uit als je regelmatig naar de kapper gaat voor een knipbeurt.

Stijl- en krultangen beschadigen je haar.
Waar. De warmte van deze apparaten kunnen je lokken beschadigen. Gebruik altijd een product dat beschermt tegen de hitte en las na het gebruik minstens één rustdag in. Föhn jij je haar vaak droog? Zet ‘m dan op de koudste stand.

Nat haar breekt als je het borstelt.
Als je haar nat is, is het extra kwetsbaar. Borstel je haar daarom al voor het wassen. Zo ontstaan er minder klitten en kam je het daarna gemakkelijk door. Tip: deze nieuwe borstel glijdt gemakkelijk door knopen en klitten.

Dit is een limited edition variant met een waterverfprint: € 14,95 (The Wet Brush).

Laat je lokken glanzen

  • Spoel je haar uit met koud water, daardoor sluiten de haarschubben beter. Daarna glanst je coupe veel meer.
  • Etenswaren waar ijzer en vitamine E in zitten, zoals broccoli en vis, laten je lokken glanzen. Eet dus lekker gezond!
  • Ga voor een zijden of satijnen kussensloop. Zo word je wakker met glanzend haar.

Lees ook: De looks van Lucy Hale