Pasen komt eraan en daar hoort natuurlijk een lekker recept bij. Deze paaspannenkoek is super makkelijk, lekker én heel gezond. Maak hem zelf!
Dit heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • boter voor het bakken
  • 2 bananen
  • 1 appel
  • 1 aardbei
  • bosbessen
  • 1 wortel

Zo maak je het:

  • Doe de bloem een een klein snufje zout door de zeef boven een kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.
  • Voeg hier de twee eieren en melk aan toe.
  • Klop het beslag met de mixer goed glad, tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn. Als dat nog niet zo is, voeg dan een scheut melk toe.
  • Laat de boter smelten in een pan en giet hier met een soeplepel wat beslag in.
  • Draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. (vraag je ouders hierbij om hulp)

Als het goed is heb je nu een paar pannenkoeken klaar liggen. Nu komt het leukste gedeelte: de pannenkoeken versieren.

Zo doe je dat:

  • Pel de twee bananen. 1 banaan snij je door de midden en leg je boven aan de pannenkoek. Dit zijn de oren van de paashaas.
  • De tweede banaan gebruik je voor de wangen en ogen. Snij de banaan weer door de midden en snij hier twee dunne plakjes vanaf. Dit zijn de wangen.
  • Snij dan weer twee plakjes van de banaan maar dit keer maak je ze iets kleiner. Dit worden de ogen.
  • Nu komen de bosbessen aan bod: leg op elk van de kleine banaan plakjes een bosbes en de ogen zijn compleet!
  • Snij een aardbei door de midden en gebruik die als neus.
  • Voor de snorharen gebruiken je een wortel. Daar snij je kleine reepjes van en voeg je toe aan je pannenkoek.
  • Als laatste snij je tanden van een appelschijf, en als je dit hebt gedaan dan is je haas compleet!

Tip:
Je kunt ook een kuikentje van je pannenkoek maken, check de foto hieronder voor inspiratie!

 

beelden: 123RF

Meer recepten:

Recept: Breng de lente in huis met deze vlinder koekjes!
Recept: zo maak jij een chocolade-banaan smoothie