Erwtensoep en boerenkool nu al weer zat? Probeer deze heerlijke Aziatische dumplings uit met jouw bestie of je moeder. Eetsmakelijk!

Dit heb je nodig:

(25 stuks)

  • 25 gyoza-vellen (te koop bij toko’s)
  • 100 gram kool
  • 3 bosuitjes
  • Gember
  • Teentje knoflook
  • 175 gram kippendij
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel suiker
  • Rond bakvormpje
  • Snufje peper en zout
  • Koekenpan
  • Olie
  • Bloem

Zo maak je de vulling:

  1. Zorg ervoor dat de gyoza-vellen ontdooid zijn, dan kun je meteen aan de slag.
  2. Hak het teentje knoflook helemaal klein. Let er op dat het goed fijn is.
  3. Rasp nu de gember. Je hebt straks ongeveer een theelepel hiervan nodig.
  4. Snijd de kip in piepkleine stukjes. Vraag hierbij hulp aan een volwassene.
  5. Nu is het tijd om de kool en bosui tot snippertjes te snijden. Let op je vingers!
  6. Meng nu de knoflook, gember, bosui, kool en kip tot een lekker prutje.
  7. Voeg vervolgens de sojasaus, sesamolie, maïzena, suiker, peper en zout toe.
  8. Kneed alles nog even tot een mooi glad geheel en jouw vulling is klaar.

Zo maak je de dumplings:

  1. Strooi wat bloem op de tafel, zodat het deeg straks niet blijft plakken.
  2. Snijd met een rond bakvormpje cirkels uit, zo groot als een beker of onderzetter.
  3. Leg nu een klein hoopje vulling in het midden van een cirkel.
  4. Vouw het rondje voorzichtig dubbel en druk met een vork de randjes dicht.
  5. Doe wat olie in een koekenpan en laat de dumplings aan de onderkant bruin worden.
  6. Na ongeveer drie minuten giet je een klein bodempje water in de pan.
  7. Bedek de pan met een deksel en laat het zo’n vijf minuten staan. Lekker stomen!
  8. Zodra het water verdampt is laat je ze nog even afkoelen.
  9. Leg de dumplings op een schattig bordje. Klaar om uit te delen.

Tip: geef iedereen een eigen setje eetstokjes in een zelfgemaakte houder, cute!

Beeld: 123rf

Meer verrukkelijke recepten:

Speculaas pannenkoekjes

Rice krispie treats

Mummie knakworstjes