Wat is 5 december zonder heerlijke speculaas? Met dit recept verras jij jouw familie en besties met een lekkere snack.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1.  Doe de boter, de suiker, de kruiden, het zout en de bloem samen in een grote kom. Hierbij snij je de boter in stukjes, en voeg je de bloem toe door dit boven de kom te zeven. Meng alles met de mixer goed door elkaar. Tijdens het mixen voeg je het koude water toe.
  2. Kneed het deeg tot een bal en pak het bolletje in met een laag folie. Het deeg moet nu 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  4. Strooi wat bloem op het aanrecht en smeer ook wat op jouw deegroller.
  5. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 centimeter dik.
  6. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Hierop leg je jouw plak deeg.
  7. Snijd de plak in kleinere vierkanten. Om jouw speculaasjes te versieren kun je nog wat amandelen in het deeg drukken.
  8. Bak de speculaas voor 30-35 minuten op 175 °C.
  9. Nog even laten afkoelen en dan smullen maar!

Meer lekkere recepten:

Beeld: 123RF