Plan met je besties een super gezellige high-tea. Maak een grote pot thee en bak daarbij heerlijke scones.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl zout
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • Rozijnen
  • 75 ml melk
  • 60 ml slagroom
  • 225 gram frambozenjam
  • Bakpapier en bakplaat
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpje of glas
  • Zeef
  • 2 kommen
Shortbread maken

Zo maak je het:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 225 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.

Stap 2:
Zeef het bakpoeder, bakmeel en zout in een kom. Voeg daarna het vanillesuiker en suiker toe. Voeg de boter toe.

Bonbon van vilt

Stap 3:
Klop het ei en de melk. Voeg de helft van het mengsel toe aan het meel en bewaar de andere helft.

Stap 4:
Voeg als laatste nog wat rozijntjes toe. Kneed het meel tot deeg. Rol het uit en maak het deeg plat met de deegroller. Zorg dat het meel ongeveer 1,5 cm dik is.

Stap 5:
Steek met een uitsteekvormpje of glas rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.

Versier je glas

Stap 6:
Bak de scones in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten. Vraag hierbij jouw ouders om hulp. Haal daarna de scones uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.

Stap 7:
Klop de slagroom stijf en serveer de scones met jam en slagroom.

Beeld: archief