Deze zomerse gebakjes zijn fris en zoet tegelijk. Duik snel de keuken in met je familie of je vriendinnen.

Dit heb je nodig voor 12 cakejes:

  • stukjes ananas
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter op kamer temperatuur
  • cupcake vormpjes


Zo maak je de cakejes:

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de cupcake vormpjes alvast klaar.

Mengen
Doe de boter en suiker in een kom. Mix het tot een romige massa. Voeg nu de eieren toe.

Zeven
Haal het meel door de zeef en mix het door het botermengsel. Roer de ananasstukjes erdoor.

Vullen
Schep het beslag in de cakevormpjes. Doe ze niet helemaal vol: het beslag rijst in de oven!

Bakken
In 20 minuten bak je de cakejes gaar. Test of ze goed zijn: steek er een satéprikker in. Blijft er geen deeg plakken? Dan zijn ze goed gaar.

Afkoelen
Laat je baksels afkoelen voordat je de topping toevoegt.

Dit heb je nodig voor de topping:

  • spuitzak
  • 225 gr roomboter
  • 125 gr poedersuiker
  • 450 gr roomkaas
  • 50 gr cocos snippers

Zo maak je de topping:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de roomkaas, boter en vanille in een kom. Mix het op middelhoge snelheid tot een luchtige crème. Roer het poedersuiker in delen toe terwijl je op lage snelheid mixt. Zo ontstaat een luchtige topping. Roer de kokossnippers erdoor, voor een extra volle smaak. Doe het mengsel in een spuitzak (of als je die niet hebt, in een boterhamzakje). Knip het puntje eraf en maak mooie toefjes op je cupcakes. Versier ze eventueel met suikerversiering of fondant bloemen. Jouw tropische gebakjes zijn klaar!

Beeld: 123RF

Meer zomertips?