Wat past er nu beter bij herfstachtige dagen dan speculaas? Gecombineerd met banaantjes en pannenkoeken beslag wordt dit echt een feestje. Smullen maar!

Dit heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gram havermeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Olie of boter
  • Soeplepel
  • Mixer

Zo doe je het:

  1. Schil de bananen en prak deze tot een prutje in een kom.
  2. Voeg nu de eieren toe, pas op dat de schil niet in de bak valt.
  3. Tijd om amandelmelk, speculaaskruiden, bakpoeder erbij te mengen.
  4. Met de mixer mix je het geheel tot een mooi glad beslag.
  5. Verwarm een pan op het vuur en doe er een beetje olie of boter in. (Vraag hierbij om hulp aan een volwassene!)
  6. Met een soeplepel giet je  2 of 3 kleine cirkels in de pan.
  7. Draai de pannenkoek een paar keer om totdat ‘ie mooi bruin is.
  8. Tadaa! Jouw speculaas pannenkoekjes zijn klaar.

Tip: Versier de stapel pannenkoekjes met een paar schijfjes banaan en giet er een beetje stroop overheen. Cute!

Beeld: 123rf

Meer yummy recepten

Churros maken

Vegan hot choco

Cinnamon rolls