Met zomers weer krijg je al snel trek in een ijsje. Bekijk het recept en maak deze gezondere versie: bevroren banaan op een stokje.

Wat heb je nodig:

  • Bananen
  • Volle yoghurt
  • Amandelen of hazelnoten
  • Chocoladesaus

Zo maak je het:

  1. Pel een banaan en snijd deze door de helft.
  2. Prik de halve banaan op een (ijs)stokje.
  3. Hak met een mes de amandelen of andere noten voorzichtig in kleine stukjes.
  4. Schenk een glas vol yoghurt en doop hier de banaan in.
  5. Strooi er wat nootjes overheen en leg daarna de banaan op een bordje.
  6. Om de yoghurt hard te laten worden, stop je de bananen voor minimaal 3 uur in de vriezer.
  7. Daarna kun je ze eruit halen. Versier je ijsjes eventueel nog met chocoladesaus.
  8. Eet smakelijk!

Beeld: 123RF

Meer lekkere recepten: