OMG! Dit is zรณ lekker! De combinatie van chocola en karamel is heerlijk.

Dit heb je nodig:

    • 180 gram bloem
    • 70 gram suiker
    • 1 tl vanille extract
    • 150 gram roomboter
    • Snufje zout
    • 400 gram zoete, gecondenseerde melk
    • 4 el bruine basterdsuiker
    • 100 gram pure chocola
    • 100 gram melkchocola
    • 50 gram witte chocola
    • 2 kommen
    • Bakblik
    • Bakpapier
    • Pan
    • Garde

Zo maak je het:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in blokjes. Vraag hierbij jouw ouders om hulp. Meng de boter met de bloem, zout, suiker en vanille extract in een kom. Kneed tot het een stevig deeg is.

Stap 2
Doe het bakpapier in het bakblik. Leg het deeg in het bakblik en druk de randjes stevig aan. Doe het blik in de oven. Vraag hierbij jouw ouders om hulp. Wacht 15 minuutjes.

Chocolademousse maken

Stap 3
Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Schakel hierbij jouw ouders in voor hulp. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm het op een laag vuur, totdat de suiker opgelost is. Zet het vuur daarna hoger. Als het goedje kookt klop je ongeveer 10 minuutjes.

Stap 4
Haal de pan van het vuur en verdeel het goedje over de koek in het bakblik. Laat alles een uur afkoelen.

Vrolijke wafels

Stap 5
Doe de chocolade in een kom en smelt het in de magnetron. Giet de gesmolten choco als bovenste laagje over de koek.

Stap 6
Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Beeld: 123RF