Deze super toffe cupcakes zijn niet alleen heel erg lekker, maar zien er vanbinnen ook nog super mooi uit!

Dit heb je nodig:

  • 125 gram ongezouten boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • eetbare kleurstoffen (rood, blauw en geel)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe in een grote kom de boter, suiker en vanille suiker. Dit mengel mix je, 4 minuten lang, luchtig.
  3. Dan voeg je 1 vóór 1 de eieren toe. Voeg pas het tweede ei toe als het eerste ei helemaal in het mengsel is gemixt. Als allebei de eieren erin zitten mix je nog 3 minuten verder.
  4. Verwarm de melk tot deze een beetje lauw is. Roer dan eerst het zelfrijzend bakmeel door het beslag en voeg dan de melk toe. Nog heel even roeren tot alles gemengd is en je beslag is klaar!
  5. Verdeel het beslag over 6 kleine bakjes. Elk bakje krijgt zo een andere kleur.
  6. Nu kan je de kleurstof toevoegen. De kleuren rood, geel en blauw kan je gelijk al maken. Je voegt dan een paar druppeltjes van een kleur toe aan een bakje. Blijf roeren tot al het beslag in je bakje de goede kleur heeft.
  7. Voor de kleuren oranje, groen en paars moet je kleuren mengen:
    Oranje = rood en geel
    groen = geel en blauw
    paars = blauw en rood
  8. Als je 6 bakjes hebt met de goede kleuren, doe je het beslag in de vormpjes. Je voegt de kleuren dan 1 voor 1 aan de vormpjes toe. Begin met het paarse bakje, verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dan doe je dit met de kleuren: blauw, groen, geel, oranje en rood. Let op dat je dit op de goede volgorde doet, anders kan je regenboog mislukken.
  9. Nu kunnen de cupcakes in de oven. Bak ze 15-20 min op 200 °C. Laat ze na het bakken nog even afkoelen.
  10. Je kan de cupcakes nog versieren met fondant of botercrème. Smullen maar!

Probeer ook deze recepten:

Beeld: 123RF