Houd jij ook zo van een broodje mozzarella met pesto? Of een lekkere pasta met pesto? Zelfgemaakt is het nog lekkerder dan uit een potje. En je hebt het zo gedaan!

Dit heb je nodig:

  • 2/3 van een basilicum plantje
  • Halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 flinke scheuten olijfolie
  • Zout en peper
  • Rasp
  • Keukenmachine of staafmixer

 

En zo maak je het:

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  2. Let op dat je ze niet te lang op het vuur laat staan.
  3. Zet de pijnboompitten even weg en rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de knoflook fijn.
  5. Doe de kaas, de pijnboompitten, de knoflook en de basilicum in een kom.
  6. Knijp hierboven een halve citroen op uit en giet de olijfolie erbij.
  7. Pureer alles met een staafmixer tot een smeuïge massa.
  8. Voeg nog wat olijfolie, peper en zout toe en mix het nog even door.
  9. Jouw pesto is nu klaar!

 

Beeld: 123RF

Meer recepten? 

Maak wortel-hummus dip!

Amerikaanse mac&cheese