Organiseer binnenkort een high tea met je besties en maak lekkere scones. Check hier hoe je ze maakt!

Wat heb je nodig?

  • 40 gram boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • Deegroller
  • Rond uitsteekvormpje van 5 centimer

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de boter in kleinere stukken en doe het in een kom met het zelfrijzend bakmeel.
  3. Meng de boter door het meel, zodat het een beetje kruimelig wordt.
  4. Voeg ook de suiker en het zout er aan toe.
  5. Voeg daarna de melk toe en roer het met een vork tot een klonterig mengsel.
  6. Kneed het deeg daarna verder met je handen tot een zacht deeg.
  7. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter.
  8. Steek met de ronde uitsteker de scones uit.
  9. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant nog met een beetje melk.
  10. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C.

Serveertip:

Scones worden altijd geserveerd met clotted cream en jam. Je kunt makkelijk zelf clotted cream maken door mascarpone te mengen met crème fraîche. Laagje jam erop en smullen maar!

Ook lekker voor bij de high tea:

Beeld: 123RF