Weekend = uitgebreid ontbijten! Duik de keuken in en maak deze fluweelzachte red velvet pancakes met chocoladesmaak.

Begin met het glazuur

Dit heb je nodig:

  • 110 gr mascarpone
  • 55 gr crème fraîche
  • 25 gr suiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl citroenschil

Zo doe je het:
Meng de mascarpone met de crème fraîche, suiker, vanille-extract en geraspte citroenschil. Mix het tot een gladde massa.

Tijd voor de pannenkoeken

Dit heb je nodig:

  • 40 gr suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei
  • 180 ml karnemelk
  • 55 gr crème fraîche
  • 1 eetlepel rode kleurstof
  • 1 tl vanille-extract
  • 45 gr gesmolten boter
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout

Zo maak je het:

1. Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, suiker en cacaopoeder in een kom. Meng het door elkaar.
2. In een andere kom klop je het ei, de karnemelk, rode kleurstof, vanille-extract en crème fraîche tot een glad mengsel.
3. Roer het bloemmengsel en de gesmolten boter erdoor tot er alleen nog kleine klontjes zijn.
4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Vraag je ouders hierbij om hulp.
5. Schep wat beslag in de pan. Bak de pannenkoek tot de randen droog zijn. Draai ‘m om en bak de andere kant ook bruin.
6. Ga door met pannenkoeken bakken tot het beslag op is. Stapel ze op een bord en giet het mascarpone glazuur erover. Lekker!

Beeld: 123RF

Lees ook: Netflix snack: tortillachips met dipsausje