Deze mega lekkere snoeptaart ziet er super mooi uit! Duik dit weekend de keuken in en bak hem in negen stappen.

Dit heb je nodig:

  • 4 Eieren
  • 150 Gram suiker
  • 2 Zakjes vanillesuiker
  • 200 Gram boter
  • 200 Gram witte basterdsuiker
  • 200 Gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 500 Gram poedersuiker
  • Snoepjes (smarties of tumtums)
  • Eetbare kleurstof

Zo maak je het:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C en vet de taartvorm in.

Stap 2
Doe de basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een kom en mix het ongeveer 5 minuten.

Stap 3
Roer de eieren een voor een door het mengsel.

Stap 4
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix het nog een paar minuten.

Stap 5
Schep het beslag in de ingevette taartvorm.

Stap 6
Bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Vraag je ouders hierbij om hulp. Klaar? Zorg dat de taart een uur afkoelt.

Stap 7
Maak het glazuur. Doe 500 gram poedersuiker in een kom. Voeg al roerend 1 tot 5 eetlepels water en een druppel roze kleurstof toe tot er een dik papje ontstaat.
Hoe meer water je gebruikt, hoe dunner het glazuur.

Stap 8
Giet het glazuur over de taart. Laat het een beetje over de zijkanten stromen. Versier de taart met je favoriete snoepjes. Ga voor kleurige snoepjes zoals Smarties of M&M’s of lekkere koekjes.

Stap 9
Laat het glazuur een uur uitharden. Tijd om je zelfgemaakte snoeptaart te proeven!

 

Lees ook:

 

Beeld: 123RF