Wie doet het niet: als je koekjes bakt stiekem een likje uit de beslagkom nemen. Heerlijk, beslag eten. Nu kun je het zelf maken zonder eieren, zodat je het veilig kan eten.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram boter
  • Snufje zout
  • 60 gram kristalsuiker
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Reep pure chocolade

Zo doe je het:

1.Doe de boter, kristalsuiker en basterdsuiker in een kom en klop het tot de mix romig is.
2. Voeg de melk en vanille extract toe en klop het nogmaals, zodat alle ingredi├źnten goed door elkaar zijn gemengd.
3. Neem de bloem en het zout en voeg het toe aan het beslag. Klop net zolang totdat je kruimelig deeg krijgt.
4. Neem de reep chocola en breek het met je handen in stukjes. Maak daarna voorzichtig met het mes nog kleinere stukjes. Voeg de chocoladestukjes aan het beslag toe.
5. Roer nog een keer en je bent klaar!

Tip:
Neem een bolletje van je favoriete ijs en eet dat samen met het cookie dough op. Yummy!

Foto: 123RF

Heb je zin om nog meer te maken? Lees dan verder: