Cheesecake is super populair in New York. Bak deze taart zelf en proef de smaak van New York City!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 600 gram Mon Chou
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • twee blikjes vlaaifruit naar keuze
  • springvorm
  • keukenmachine

Zo doe je het:

  1. Verwam de oven voor op 120 °C.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter in een pannetje.
  3. Roer de gemalen koekjes, kaneel en boter door elkaar.
  4. Verdeel het gelijkmatig over de bodem van de springvorm.
  5. Druk de bodem stevig aan en zet het daarna in de koelkast.
  6. Meng de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche tot een egale massa.
  7. Haal de springvorm weer uit de koelkast en schep het mengsel in de vorm.
  8. Bak de taart 1,5 uur in het midden van de oven.
  9. Laat de taart in de oven afkoelen tot kamer temperatuur.
  10. Zet de taart daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast.
  11. Smeer je lievelings vlaaifruit over de bovenkant.
  12. Smullen!

Nog meer lekkere taartjes:

Beeld: 123RF