Brrr, het regent buiten en je hebt het koud: dan is het tijd voor marshmallows! Zo maak jij de allerlekkerste.

Dit heb je nodig:

  • 180 gram poedersuiker
  • 60 gram maïzena
  • plantaardige olie
  • 240 ml ijskoud water
  • 3 el gelatinepoeder
  • 400 gram kristalsuiker
  • 120 ml glucose-siroop
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • rechthoekige bakvorm
  • houten lepel
  • pan
  • mixer
Kan jij tegen de kou?

Zo maak je het:

Stap 1: zeef de poedersuiker en de maïzena in een kom.

Stap 2: vet de bakvorm in met olie.

Stap 3: bestrooi de vorm met het mengsel van poedersuiker en maïzena.

Stap 4: schenk de helft van het water in een grote kom en voeg het gelatinepoeder toe. Laat dit 10 minuutjes staan.

Stap 5: verwarm ondertussen de suiker, glucose-siroop, zout en de rest van het water in een pan op laag vuur. Vraag je ouders hierbij om hulp.

Stap 6: roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Kook het mengsel 10 tot 12 minuten op middelhoog vuur.

Maak je eigen frappucino

Stap 7: haal de pan van het vuur. Voeg het gelatinemengsel toe en roer tot de gelatine is opgelost.

Stap 8: mix alles 10 minuten op de hoogste stand tot het mengsel glanzend en drie keer zo dik is.

Stap 9: roer het vanille-extract erdoor en schenk het mengsel in de bakvorm.

Stap 10: strooi wat poedersuiker over de bovenkant. Laat de marshmallows minstens 12 uur bij kamertemperatuur opstijven.

Stap 11: haal je creatie uit de vorm en snijd er blokjes van.