Brrr, het regent buiten en je hebt het koud: dan is het tijd voor marshmallows! Zo maak jij de allerlekkerste.
Dit heb je nodig:
- 180 gram poedersuiker
- 60 gram maïzena
- plantaardige olie
- 240 ml ijskoud water
- 3 el gelatinepoeder
- 400 gram kristalsuiker
- 120 ml glucose-siroop
- 1/4 tl zout
- 1 tl vanille-extract
- rechthoekige bakvorm
- houten lepel
- pan
- mixer
Zo maak je het:
Stap 1: zeef de poedersuiker en de maïzena in een kom.
Stap 2: vet de bakvorm in met olie.
Stap 3: bestrooi de vorm met het mengsel van poedersuiker en maïzena.
Stap 4: schenk de helft van het water in een grote kom en voeg het gelatinepoeder toe. Laat dit 10 minuutjes staan.
Stap 5: verwarm ondertussen de suiker, glucose-siroop, zout en de rest van het water in een pan op laag vuur. Vraag je ouders hierbij om hulp.
Stap 6: roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Kook het mengsel 10 tot 12 minuten op middelhoog vuur.
Stap 7: haal de pan van het vuur. Voeg het gelatinemengsel toe en roer tot de gelatine is opgelost.
Stap 8: mix alles 10 minuten op de hoogste stand tot het mengsel glanzend en drie keer zo dik is.
Stap 9: roer het vanille-extract erdoor en schenk het mengsel in de bakvorm.
Stap 10: strooi wat poedersuiker over de bovenkant. Laat de marshmallows minstens 12 uur bij kamertemperatuur opstijven.
Stap 11: haal je creatie uit de vorm en snijd er blokjes van.