Pindakaas is natuurlijk super lekker op je boterham, maar wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken? Volg de stappen en smeren maar!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
  • 1 theelepel zout

Zo maak je het:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden. Verspreid de pinda’s over een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Vraag je ouders hierbij om hulp. Laat ze na het roosteren nog eventjes afkoelen.

Stap 2: Doe de pinda’s dan in een keukenmachine of krachtige blender, samen met de olie en het zout. Laat je ouders je hierbij ook helpen. Meng alles vervolgens met de machine tot het bijna glad is. Er mogen nog best stukjes pinda in zitten!

Stap 3: Gebruik een lepel om je pindakaas uit de blender of keukenmachine te halen. Schep het in een glazen pot en zorg dat het goed dicht kan met een deksel.

Stap 4: Bewaar je pindakaas in de koelkast. Voordat je het op je boterham smeert eventjes roeren en dan smakelijk eten!

Beeld: 123RF