Heb jij zin in een lekker apart toetje? Maak dan deze heerlijke ijs-taco’s. Dit is jouw nieuwe lievelingsdessert. 

Tacoschelpen

Begin met het maken van de tacoschelpen.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 60 ml melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 eiwitten
  • 30 gram roomboter + extra om in te bakken
  • koekenpan
  • iets om de tacoschelpen overheen te hangen (Bijvoorbeeld een boek.)
  • bakpapier
  • vriezer

Zo maak je ‘t:
Stap 1: Pak een kom en doe hier de bloem, suiker en zout in. Meng dit goed door elkaar.
Stap 2: Pak een andere kom en laat hier de boter in smelten. Voeg hier het vanille-extract, de eiwitten en de melk aan toe.
Stap 3: Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Klop dit met een garde tot een dik, glad beslag.
Stap 4: Leg een paar (dikke) boeken klaar waar je straks je pannenkoek over kunt hangen. Zo maak je de vorm van de tacoschelp.
Stap 5: Smelt een klontje roomboter in een koekenpan.
Stap 6: Doe 3 eetlepels van het beslag in de pan. Vraag je ouders hierbij om hulp.
Stap 7: Bak de onderkant in vier minuten lichtbruin, draai hem om en bak de andere kant ook nog een paar minuten.
Stap 8: Nu komt het moeilijke gedeelte. Haal de pannenkoeken voorzichtig uit de pan en leg ze over de boek heen. Vraag je ouders hierbij om hulp.
Stap 9: Laat de taco’s een kwartier tot halfuur drogen en leg ze daarna in de vriezer.
Stap 10: Laat ze ongeveer vijf uur hard worden en haal ze daarna weer uit de vriezer. Je taco-schelpen zijn klaar!

Vulling:

Nu komt het leuke gedeelte: de taco’s vullen. Kies je favoriete ijssmaak en schep hier bolletjes van in je taco. Wij kozen aarbeienijs met echte stukjes aardbei, chocoladesaus en pinda’s.

Tadaaaa. Zo maak jij super yummy ijs-taco’s. Was het lekker?

Nog meer recepten: