Tijd voor kerstkoekjes! Bak snel met je bestie deze schattige peperkoekmannetjes. Lees snel hoe je ze maakt.

Dit heb je nodig:

  • 225 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram stroop (pannenkoekenstroop is prima!)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • snufje zout
  • poedersuiker
  • koekuitsteker

Zo doe je het:

1. Zorg dat alle ingrediΓ«nten op kamertemperatuur zijn voordat je het deeg gaat maken.

2. Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en roer alles goed door.

3. Mix de bloem, gember, kaneel, nootmuskaat en zout door elkaar in een andere kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het andere mengsel.

4. Het deeg blijft door de stroop een beetje plakkerig. Verdeel het deeg in 2 stukken. Maak hier twee plakken van en pak deze in met folie.

5. Laat het deeg ongeveer vier uur rusten voordat je er koekjes van maakt. Strooi wat bloem op een plank en rol hier het deeg op uit.

6. Verwarm je de oven tien minuten voor op 160 graden. Vraag je ouders eventueel om hulp.

7. Druk de koekjes uit het deeg met het vormpje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 16 minuten goudbruin.

8. Roer poedersuiker met een klein beetje water tot glazuur. Giet dit in een spuitzak of spuitfles. Knip het puntje eraf.

9. Teken ogen, een glimlach en knopen op je koekje. Laat het glazuur hard worden en proef die schattige peperkoekmannetjes!

Bijna te mooi om te eten

Beeld: 123RF