Trek in een lekkere snack dit weekend? Maak zelf bananenbrood! Dat is super lekker en gezonder dan cake. 

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram (spelt)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijntjes
  • Snufje zout

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 160 graden en vet de bakvorm in.
  2. Breek de eieren in een kom en klop ze luchtig op met een beetje zout.
  3. Prak de bananen met een vork en meng dit met de eieren.
  4. Doe de meel, het bakpoeder en de kaneel bij elkaar in een bakje.
  5. Voeg dit mengsel in delen bij de eieren en de bananen.
  6. Mix dit allemaal tot een glad geheel.
  7. Strooi de rozijnen er doorheen en roer met een spatel alles nog eens door elkaar.
  8. Giet het mengsel in het bakblik en zet het 60 minuten in de oven.
  9. Test daarna met een satéprikker of het brood gaar is. Als je er in prikt en hij komt er droog uit, is het goed!

Tip: houd je van chocola? Doe dan wat stukjes chocola door het mengsel!

Beeld: 123RF

Meer lekkers maken?

Maak bananenijs!

Zelf lava cakejes maken.