Het is koud en je hebt zin in een grote kop warme chocomel. Daar hoort natuurlijk een stuk appeltaart bij! Dit is het recept.

Dit heb je nodig:

    • 125 gram margarine
    • 125 gram boter
    • 11 zoete appels
    • 1 mespunt zout
    • 200 gram suiker
    • 8 gram vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 400 gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels gemalen kaneel
    • Bakpapier
    • Springvorm
    • Mixer
    • Kom
    • Kwastje

Zo maak je het:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.

Stap 2:
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine plakjes.

Stap 3:
Doe de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Mix het geheel tot een luchtig beslag. Voeg 1 ei toe en klop net zolang tot er geen klontjes meer in het deeg zitten.

Stap 4:
Voeg het bakmeel toe en klop nog een keer tot het een samenhangend deeg wordt.

Stap 5:
Doe de helft van het deeg in de springvorm. Leg daar vervolgens de appels en kaneel op. Zorg dat je een laagje appels afwisselt met een beetje kaneel.

Stap 6:
Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Snijd 8 lange stroken van 1,5 cm breed en een lange strook voor de rand van de springvorm uit. Maak een ruitpatroon van de 8 stroken en leg het op de appeltaart. Leg als laatste de lange strook deeg op de rand van de appeltaart.

Stap 7:
Klop het resterende ei en bestrijk met en kwastje de rand en de stroken.

Stap 8:
Bak de taart 90 minuten in het midden van de oven. Extra lekker met een toefje slagroom. Mm!

Beeld: archief