Zin in een lekkere dip maar geen idee wat je moet maken? Probeer deze wortel-hummus! Lekker om groente en brood in te dippen.

 

Dit heb je nodig:
  • 2 grote wortels
  • 1 blik kikkererwten (300 gram)
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout & peper
  • Staafmixer
  • Schaal/kom
  • Ovenplaat
  • Vergiet
Zo maak je het!
  1. Vraag een ouder de oven voor te verwarmen op 175 graden.
  2. Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Leg de wortelschijfjes op een ovenplaat.
  4. Strooi de ras el hanout kruiden, peper & zout en de olijfolie er overheen.
  5. Doe de wortelschijfjes 12 minuten in de oven op 175 graden.

6. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
7. Doe ze daarna samen met de knoflook, sambal en tahin pasta in een schaal.

8. Haal de wortelschijfjes uit de oven en schep ze van de plaat af.
9. Voeg de wortels toe aan de schaal en mix het met de staafmixer tot een gladde mousse.

 Diptips:

– Wortel                                  – Breekbrood
– Komkommer                      – Kaasstengels
– Paprika                                – Soepstengels
– Bleekselderij                       – Radijsjes

 

Beeld: 123RF

 

Nog meer lekkers maken?

Maak frisse fruitsnacks 
Koel af met dit zomerse recept