Ben jij benieuwd naar de tips van Meisje Djamila? MEIDEN heeft het haar gevraagd! Ook geeft ze je een kijkje achter de schermen van haar YouTube kanaal.

Meisje Djamila maakt voor haar YouTube kanaal elke zondag een slijm video. Dit noemt ze zelf de Slime Sunday. In deze video’s maakt zij verschillenden soorten slijm. Djamila krijgt geen genoeg van het slijm maken en ze bedenkt elke week een nieuw idee: elke keer steeds groter of gekker! Maar hoe maak je nou het beste slijm? We vroegen Meisje Djamila tijdens de opening van het Academisch jaar, waar zij een tof slijmexperiment deed, naar haar beste tips.

Beste slijmtips

“De beste slijmtips zijn eigenlijk, dat je heel erg moet opletten dat je de juiste lijm en lenzenvloeistof gebruikt.” zegt Meisje Djamila: “Slijm is best ingewikkeld, je moet precies de goede ingrediënten en hoeveelheden gebruiken. Als je dat niet doet gaat het helemaal mis, en wordt het een plakkerige boel. Je moet bijvoorbeeld niet een te sterke lijm gebruiken, anders kan jouw slijm ineens heel erg gaan stinken.”

Ook vertelt Djamila dat je bij de lenzen vloeistof moet opletten dat er ‘boric acid’ inzit. Dit is belangrijk om jouw slijm goed te laten lukken. En geen zorgen: bij Djamila ging het in het begin ook soms mis met haar slijm projecten, maar met veel oefenen en de juiste ingrediënten moet het zeker lukken.

Versieren maar!

Als jij dan alles goed hebt toegevoegd en gemengd, kan je jouw slijm versieren. Zo is floam slijm de favoriet van Meisje Djamila. Hier zitten piepschuimen balletjes in. Deze zorgen ervoor dat je de slijm in allerlei vormen kunt kneden. “Verder vind ik het ook erg leuk om met glitter te werken, omdat het er super mooi uitziet.” Zegt Djamila. Je kan zelf kiezen wat voor versiersels je aan je slijm toevoegt. Maak het zo gek als je zelf kunt bedenken!

Oeps dat ging even mis…

Meisje Djamila maakt natuurlijk, naast haar slijm video’s, ook nog andere soorten video’s. Het opnemen van zo’n video gaat ook wel eens mis: ” Ik had een keertje dat ik laat in de avond een video aan het maken was, die dan de volgende dag online moest, maar er bleek iets mis te zijn met het speeltje. Het was de laatste in de winkel bij mij in de buurt. Dus ik moest toen om 11 uur ’s avonds, een uur lang rijden. Midden in de video, STOP DE CAMERA, en dan weer terug. Maar je ziet er in de video niets van terug.” Dit ongelukje kostte haar wel zo’n 3 uur!

Achter de schermen

De video’s van Meisje Djamila duren maar een aantal minuten, maar het maken van zo’n video kost veel meer tijd. “Je bent al bezig vanaf het moment dat je brainstormt, of naar het idee zoekt. En dan het voorbereiden, dus alle spullen kopen. En vaak ook oefenen en testen. Dat is meestal met DIY video’s. Dat kan natuurlijk niet fout gaan. En dan het filmen zelf en het bewerken van de video.” Zo is Djamila wel zo’n 8 uur bezig met één video.

Ze vindt het bedenken van nieuwe video soms best lastig. Wanneer de girl even geen inspiratie meer heeft, brainstormt ze of kijkt ze rond in de winkels. Voor slijm video’s heeft zij altijd ideeën. “Het leuke aan de slijm video’s is, is dat er altijd wel iets in het wereldje is dat er te doen is. Het is in elke winkel te vinden. Dus heb ik altijd wel een nieuw slijm speeltje, waar ik dan slijm mee maak.”

Nog meer slijm!

Beeld: Archief