OMG! Deze Spaanse lekkernijen zijn zo lekker. Je maakt ze eenvoudig zelf in de oven. Check hier hoe dat moet.
Dit heb je nodig
-
- 150 ml kraanwater
- 25 gram suiker
- 50 gram boter
- 125 gram bloem
- Mespuntje zout
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- Poedersuiker of Nutella
- Bakpapier en bakplaat
- Spuitzak met kartelmondje
Zo maak je het
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2:
Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en het zout. Vraag hierbij jouw ouders om hulp. Als het boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.
Stap 3:
Roer net zolang tot het deeg loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur.
Stap 4:
Voeg de eieren en de kaneel toe en roer tot het beslag glad is.
Stap 5:
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe het deeg in de spuitzak en maak reepjes op het bakpapier. Zorg dat je tussen elk reepje ruimte overlaat.
Stap 6:
Bak de churros 20 minuten in het midden van de oven.
Stap 7:
Laat ze afkoelen en eet ze vervolgens met een beetje poedersuiker of Nutella.
Beeld: 123RF