OMG! Deze Spaanse lekkernijen zijn zo lekker. Je maakt ze eenvoudig zelf in de oven. Check hier hoe dat moet.

Dit heb je nodig

    • 150 ml kraanwater
    • 25 gram suiker
    • 50 gram boter
    • 125 gram bloem
    • Mespuntje zout
    • 2 eieren
    • 1 tl kaneel
    • Poedersuiker of Nutella
    • Bakpapier en bakplaat
    • Spuitzak met kartelmondje

Zo maak je het

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2:
Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en het zout. Vraag hierbij jouw ouders om hulp. Als het boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.

Stap 3:
Roer net zolang tot het deeg loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur.

Stap 4:
Voeg de eieren en de kaneel toe en roer tot het beslag glad is.

Stap 5:
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe het deeg in de spuitzak en maak reepjes op het bakpapier. Zorg dat je tussen elk reepje ruimte overlaat.

Stap 6:
Bak de churros 20 minuten in het midden van de oven.

Stap 7:
Laat ze afkoelen en eet ze vervolgens met een beetje poedersuiker of Nutella.

Beeld: 123RF