Heb je zin in iets lekkers, maar heb je niet veel tijd om een grote taart te bakken? Deze heerlijke pindarotsjes zijn snel klaar!

Dit heb je nodig:

  • Chocolade
  • Pinda’s
  • 2 kommen
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Tip: ben je allergisch voor pinda’s? Dan kun je ook cornflakes of Smarties gebruiken.

Zo maak je het:

1.Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Zet de kom in de magnetron en wacht tot de chocola gesmolten is.

2. Halveer de pinda’s meng ze door de gesmolten chocola.

3. Roer de pinda’s en de chocola goed door elkaar en zet het mengsel tien minuutjes in de koelkast.

4. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.

5. Haal het mengsel uit de koelkast. Maak met een lepel kleine toefjes op de bakplaat en zet die in de koelkast.

6. Na een uur zijn de rotsjes klaar!

Beeld: archief