Mmm, deze koekjes zijn heerlijk en super makkelijk om te maken. Zo bak je ze zelf.

Dit heb je nodig:

    • 550 gram bloem
    • 350 gram pure chocolade
    • 1 tl zout
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 tl bakpoeder
    • 180 gram kristalsuiker
    • 180 gram donkere basterdsuiker
    • 250 gram boter
    • 2 eieren
    • Bakpapier
    • Bakplaat
    • Oven
    • 2 kommen
Cookie dough maken

Zo maak je het:

1.Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de chocoladerepen in kleine stukjes. Vraag je ouders hierbij om hulp.

2. Doe de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract in een kom en mix het mengsel tot het romig is. Voeg de eieren toe en mix nog even.

3. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg steeds een klein schepje bij het mengsel van suiker, boter en vanille-extract toe. Roer tussendoor goed.

4. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg.

5. Leg het bakpapier op de bakplaat. Doe met twee lepels een beetje van het deeg op de bakplaat. Laat steeds wat ruimte tussen de koekjes.

6. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de oven. Als ze klaar zijn voelen ze zacht aan, maar als ze afkoelen worden ze vanzelf harder.

Beeld: 123RF