Hoe schattig zijn deze choco-kiwilolly’s! En ze zijn natuurlijk super lekker. MM legt uit hoe je deze heerlijke snacks maakt, voor jezelf en om uit te delen. Dit heb je nodig:

  • 2 kiwi’s
  • 150 gram chocolade (kies je favoriete smaak)
  • 8 satéprikkers
  • een half velletje bakpapier
  • cadeaulintjes

Zo maak je het:

  1. Vraag een ouder om de kiwi’s te schillen en snijd ze elk in 4 schijven. Steek elke schijf met de ronde kant door een satéprikker.
  2. Leg de prikkers op een half vel bakpapier en zet ze 20 minuutjes in de diepvries.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes. Vraag een ouder om de choco au-bain marie (in een pan met heet water op een laag vuur) te smelten totdat het vloeibaar is. Laat het even afkoelen.
  4. Doop de licht bevroren kiwistukjes in de chocolade, zet de prikkers in een hoog glas en laat de chocolade stollen.
  5. Bind om elke lolly een leuk cadeaulintje. Klaar!

Beeld: 123RF

Meer lekkers met chocolade: