Deze cupcakes zijn mega lekker en ideaal voor de decembermaand! Ga jij dit recept uitproberen?

Dit heb je nodig:

Cupcakes:

  • 200 gram bloem
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 250 gram wortels (geraspt)
  • 100 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 3 eieren

Topping:

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram poedersuiker
  • hele pecannoten om te versieren

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de eieren, de suiker, het vanille extract en de olie in een grote kom.  Voeg het bakpoeder en de bloem toe door een zeef. Als laatste doe je het kaneel en het zout erbij.
  3. Met een spatel schep je de ingrediënten door elkaar. Nu kan je de geraspte wortelen en de gehakte pecannoten erbij doen. Roer dat goed door.
  4. Leg de cupcake vormpjes in de muffin bakplaat en vul deze tot de helft met beslag.
  5. Bak de cupcakes ongeveer 30 minuten op 180 graden. Laat de cakejes goed afkoelen.
  6. Voor de topping mix je eerst de boter totdat deze helemaal glad is en geen klontjes meer heeft. Dan voeg je de roomkaas en de poedersuiker toe en mix je dit tot een gladde crème.
  7. Als de cupcakes afgekoeld zijn, spuit je met een spuitzak een laag crème op het cakeje.
  8. Steek nog wat hele pecannoten in de topping als decoratie en je bent helemaal klaar. Smullen maar!

Tip: Om jouw cupcakes nog extra te versieren, maak je van oranje en groene marsepein een klein worteltje om op de muffin te leggen.

Meer lekkere cupcakes:

Beeld: 123RF