Hoe schattig zijn deze ijsjes! Ga jij deze lekkere cakepops maken?

Dit heb je nodig:

  • 6 eierkoeken
  • 150 gram melk chocolade
  • 250 gram witte chocolade
  • 12 ijshoorntjes
  • Sprinkles

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de eierkoeken in een grote kom.
  2. Breek de melk chocola in kleine stukjes. Smelt de chocola, door deze in een bakje boven een pannetje te koken (Au bain-marie). Blijf telkens roeren tot de chocola helemaal is gesmolten.
  3. Deze chocola giet je over de kruimels. Roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Pak steeds een handje vol van de cakekruimels en rol het mengsel tot kleine balletjes van ongeveer 3 centimeter. De cake balletjes moeten dan 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Smelt nu de witte chocola op dezelfde manier als de melk chocola.
  6. Giet de sprinkles in een schaaltje en zet deze vast klaar.
  7. Pak een cake balletje. Steek de onderkant in de witte chocola en plak het balletje dan op een hoorntje. Duw dit voorzichtig aan, zodat het goed blijft zitten.
  8. Als het goed blijft plakken kun je het balletje op het hoorntje helemaal in chocola bedekken. Het is niet erg als dit en beetje over het hoorntje loopt, zo lijkt het juist op een echtΒ ijsje.
  9. Dip nu jouw hoorntje met de chocolade kant in de sprinkles.
  10. Zet jouw hoorntjes rechtop in een glas, en plaats ze in de koelkast. Zo kunnen jouw cakepop ijsjes goed hard worden en zijn ze klaar om op te eten.
  11. Smullen maar!

Probeer ook deze recepten:

Beeld: 123RF