Ze zijn super lekker én zien er vrolijk uit. Met dit recept maak jij je eigen macarons. Bel je besties snel voor een gezellige bakmiddag.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram amandelmeel
  • 120 gram poedersuiker
  • 33 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • eetbare kleurstof in poedervorm
  • jam
  • 2 eiwitten van grote eieren (op kamertemperatuur)
  • spuitzak met ronde tip

Zo doe je het:

1
Zeef de poedersuiker en het amandelmeel boven een kom en meng dit met een spatel.

2
Doe de eiwitten en het zout in een andere, schone schaal. Klop ze op middelhoge snelheid tot het flink schuimt.

3
Voeg nu de fijne kristalsuiker toe. Mix de eiwitten tot stijve en glanzende pieken. Dit duurt wel even!

4
Vouw het amandelmengsel met een spatel voorzichtig door de eiwitmassa. Voeg een beetje kleurstof toe en roer even. Het beslag is gelukt als je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitloopt.

5
Zet een bakplaat klaar en knip bakpapier op maat. Met een beetje eiwitschuim plak je de hoekjes van het papier vast op de plaat. Zo blijven je macarons mooi glad en plat.

6
Vul de spuitzak met het beslag en spuit ronde schuimpjes van 2 cm op het bakpapier. Maak de rondjes niet te dicht op elkaar, ze zetten nog uit. Tip: maak de bovenkant van het schuim glad met een lepeltje.

7
Laat de schuimrondjes 30 minuten op kamertemperatuur drogen. Zet ze daarna in de op 150 graden voorverwarmde oven. Vraag je ouders hierbij om hulp.

8
Laat de ovendeur een beetje open en bak je macarons in 20 minuten gaar. Goed laten afkoelen. Leg ze om en om met de binnenkant naar boven.

9
Smeer jam op één helft. Plaats de andere erop. Je mini gebakjes klaar!

Check het recept

5x Tips & Tricks

Stevig eiwit
Eiwitten klop je alleen goed stijf in een schone en vetvrije kom. Wrijf wat citroensap langs de randen van de kom om ‘m helemaal vetvrij te maken.

Perfect rond
Teken met een potlood cirkeltjes op het bakpapier en vul deze in met de spuitzak. Zo worden alle macarons even groot.

Bubbels
Heb je het schuim op de bakplaat gespoten? Tik een paar keer op de ondergrond van de plaat. Zo komen er geen belletjes in je macarons en rijzen ze mooi.

Beeld: 123RF