Teske bracht afgelopen vrijdag haar album uit, MM vroeg haar alles over deze nieuwe liedjes.

Met welke drie emoji’s zou jij je album omschrijven?
Sowieso de vlinder! En de hersenen of het brein, en dan een wolkje.”

Ik ben het meest trots op het nummer…
“Wildernis’! Dat is voor mij echt een heel bijzonder liedje. Maar ook porselein, de titeltrack van het album. Dat is heel dichtbij bij wie ik ben, dus dat is ook heel bijzonder.”

Leukste liedje om te schrijven?
Ik heb het meeste lol heb gehad met ‘Lavendel’. Dat is een liedje dat ook heel anders is dan wat ik tot nu toe heb gemaakt. Het was niet een liedje waarvan ik ooit had verwacht dat ik het zou maken.”

Toen ‘Wildernis’ uitkwam dacht ik…
Ik heb er heel veel zin in! Ik wist dat het een beetje anders was, maar ik was vooral benieuwd wat iedereen ervan zou vinden. Ik vond het belangrijk dat de mensen iets zouden gaan voelen bij het liedje.”

Ik droom ervan samen te werken met…
“Lorde! Ik kijk op tegen hoe zij haar muziek benaderd. Als we even vergeten dat ik in het Nederlands zing en schrijf, dan lijkt het me echt heel vet om met haar samen te kunnen werken.”

Wie is jouw grootste inspiratie?
Ja ik vind Lorde heel goed, en Aurora, dat is een Noorse zangeres. Billie Eilish is ook heel vet. Ik denk dat, toepasselijk op mijn muziek, dat wel artiesten zijn die ik echt heel vet vind.”

Het leukste behind the scenes moment was…
“Ik speelde twee versies van mijzelf, dus ik had een stand-in die de andere pruik op had en zij leek best wel op mij. Dat was heel verwarrend voor mijzelf soms van ‘wat moet ik nou eigenlijk spelen?’, maar wel heel grappig”

Waren er nog bloopers op de set?
“Bij Wildernis! Het was de laatste draaidag, het begon te onweren en we waren op een open vlakte met één boom. En alles werd nat, we moesten alles inpakken. Het was echt heel lastig, maar het is gelukt uiteindelijk!”

Het album van Teske kwam op 2 november uit, heb jij het al geluisterd? Check het hier.

Ook leuk:

Beeld: TopNotch