Wist je dat er nog maar 3900 tijgers op deze hele wereld zijn? Dat is veel te weinig! Daarom komt het Wereld Natuur Fonds, samen met verschillende acteurs, zangeressen en YouTubers in actie. Check het interview met Quinty ook wel bekend als Quinsding.

Kun je ons wat meer vertellen over Team Tijger?
“Zevenennegentig procent van de tijgers is in de afgelopen eeuw verdwenen. Daarom heeft het Wereld Natuur Fonds samen met ons Team Tijger opgezet. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de tijger.”

Waarom heb jij besloten om mee te doen?
“Ik zou het super zonde vinden als we later in een wereld zonder tijgers leven. Ik vind het prachtige dieren en als wij een centje bij kunnen dragen, dan doe ik dat graag.”

Wat vind jij het belangrijkste aan deze actie?
“Bewust worden dat dit probleem bestaat. Iedereen vindt tijgers hele mooie dieren en als je hoort dat er nog maar weinig zijn, dan schrik je enorm. We willen kinderen activeren om op hun eigen manier in actie te komen. Dat vinden wij belangrijk.”

Wat is eigenlijk jouw lievelingsdier?
“Stiekem ben ik altijd al een fan geweest van apen.”

Als jij een stoer dier zou kunnen zijn, welke dier kies je dan?
“Een mannetjes leeuw! Geen vrouwtje, want die moeten hartstikke veel doen. Een mannetjes leeuw zit gewoon lekker op een rots te chillen tot het eten komt. Dat is het leven!”

Heb je nog een bericht voor de MM-lezeressen?
“Check de website van het WNF voor alle acties en help mee! Je kan ook leuke dingen winnen. Dus kom in actie!”

Voor meer informatie over deze actie, klik dan hier

Beeld: Tessel in ’t Veld, WNF

Meer YouTubers?