Vanaf 23 december start het tv-programma ‘Kerstster van het jaar’. 6 kandidaten strijden met elkaar om kerstster te worden. Niek Roozen, bekend van Brugklas en Misfit, doet mee. Check het interview.

Wat doen jullie in het programma?

”Aan’Kerstster van het jaar’ doen zes bekende mensen mee.  Het programma speelt zich af in Israël en we doen verschillende opdrachten. Hier kunnen we sterren mee winnen. Degene met de meeste sterren wint! Tijdens de opdrachten leer je het kerstverhaal zoals dat in de bijbel staat, dat vond ik super interessant.”

Welke opdracht vond je het leukst om te doen?

”Tijdens een opdracht raceten we door de woestijn met woenstijnbuggy’s terwijl we achtervolgd werden door drones. Dat was zo vet! We reden op een hoge berg en we moesten oppassen dat we niet te dicht bij de rand kwamen.”

Hoe vier jij zelf kerst?

”Ik vier kerst zo veel mogelijk met mijn familie. Kadootjes hoeven voor mij niet echt. Ik vind het belangrijker dat ik met iedereen samen ben.”

Wat vind je het leukst aan de feestdagen?

”De opbouw naar kerst toe vind ik echt super. De kerstmuziek en het hopen op sneeuw vind ik echt leuk. Het liefst luister ik dan naar mijn favoriete kerstliedje ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey.”

Wat gaan we volgend jaar van je zien?

”Ik ga in een nieuwe film spelen en er zijn wat audities voor een rol die ik super graag wil. Ik kan helaas nog niet zeggen waar het precies voor is, maar als ik die krijg, is mijn jaar al compleet! Ook ga ik vanaf half januari weer aan de slag met mijn YouTube kanaal . Ik wil video’s maken waarin ik op een grappige manier scheikundige experimenten doe.”

Kerstster van het jaar is van 23 december t/m 26 december elke dag om 14.40 uur te zien op NPO Zapp.

Lees ook:

Beeld: NPO Zapp