Jenna is 15 jaar oud, komt uit Amerika en is nu al een super grote ster. Ze zingt prachtige liedjes en is ontzettend muzikaal en talentvol. Lees snel meer over haar in de Q&A!

Cool! Je hebt je eigen album uitgebracht dit jaar. Wat is je favoriete liedje?

Het nummer ‘Nen’ betekent heel veel voor mij. Ik heb het album ook naar deze song vernoemd. Toen ik klein was kon ik mijn eigen naam niet zeggen dus zei ik altijd ‘Nenna’.  Mijn ouders gaven me de bijnaam ‘Nen’.  Het liedje geeft me het gevoel van thuis. Ik ben altijd op reis dus het doet me denken aan mijn familie en aan Texas, waar ik vandaan kom.

Waar haal je inspiratie vandaan als je muziek schrijft?

Toen ik aan dit album begon wist ik niet dat ik zoveel ideeën had! Ik haal overal wel inspiratie uit en ik denk veel na. Al die gedachten wil ik graag kwijt in mijn liedjes. Het was heel moeilijk om alles wat ik wilde zeggen in een paar nummers te omschrijven.

Welke sterren zijn voor jou een rolmodel?

Ik hou super veel van Ed Sheeran en Taylor Swift. Zij zijn echt mijn grootste inspiratie qua muziek. Taylor komt heel relaxed over en maakt mooie muziek. Ed Sheeran is authentiek en uniek, en ik vind hem mega goed op het podium. Zijn manier van optreden heeft een grote indruk op me gemaakt. Het is ook een droom van me om ooit met Camila Cabello op te treden. Zij heeft een fenomenale stem en geweldige energie!

Jij hebt talent voor zingen. Speel je ook een instrument?

Tijdens optredens speel ik ook wel eens gitaar. Ik kan ook piano spelen en ukelele. Laatst ben ik begonnen met lessen voor basgitaar, dat vind ik makkelijker dan een gewone gitaar.

Naar welke muziek luister je het liefst?

Meestal luister ik naar pop liedjes. Omdat ik opgegroeid ben met de kerk luister ik ook veel naar worship-songs. Mijn gitaarleraar vindt dat ik meer rockmuziek moet luisteren maar ik heb popmuziek altijd al zo leuk gevonden! Het is ook relaxed om naar akoestische covers van populaire nummers te luisteren.

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar ben ik 25. Hopelijk heb ik dan veel muziek uitgebracht en mag ik op wereld tournee, optreden voor al mijn fans, familie en vrienden. Het zou leuk zijn om nog meer albums te maken. Ook wil ik graag mijn diploma halen, het is belangrijk om te blijven leren en je hersenen te gebruiken.

Welke boodschap wil jij je fans geven?

Wees jezelf. We vergelijken onszelf veel te vaak met andere mensen op school of op social media. Je bent goed zoals je bent en iedereen is mooi op zijn eigen manier.

Luister Jenna’s muziek via de link hieronder:

Beeld: Instagram @itsjennaraine

Ook leuk: