Ze won The Voice of Holland in 2017. Nu heeft Pleun Bierbooms een gloednieuwe single, Reverse. Check het interview!


Gefeliciteerd met je nieuwe single! Hoe was het om je liedje voor het eerst op de radio te horen?
“Jezelf op de radio horen, blijft onwerkelijk. Het is een dankbaar gevoel. Ook is het natuurlijk erg spannend omdat je weet dat er duizenden mensen op dat moment jouw liedje horen. De positieve reacties maken me heel blij!”

Ga je de komende tijd veel optreden?
“Het hele jaar door treed ik op. Een eigen show zou super zijn. Ik zou het onwijs tof vinden om mijn eigen songs met mijn verhaal te laten horen. Dat is echt een droom. Ik kan er nog niet te veel over verklappen, maar zodra er iets komt, zijn jullie de eerste die het weten!”

Wat vind je het leukst aan optreden?
“Het is een van de leukste dingen om te doen. Toch ben ik zeker wel zenuwachtig! Het is en blijft onwijs spannend. Ik denk dat zelfs de grootste artiesten dit nog voelen. Het allerleukste vind ik wanneer ik mijn eigen verhaal mag vertellen en daarmee mensen inspireer of ontroer. Dat geeft zo’n magisch gevoel. Al helemaal wanneer mensen na afloop naar me toe komen en vertellen hoe fijn ze het vonden. Dan denk ik: hier doe ik het voor!”

Wat zijn de leukste reacties die je tot nu toe op je nieuwe song hebt gekregen?
“De reacties op Reverse zijn super. Mijn dm box op Instagram stroomt vol, dat doet me goed! Ik vind het tof om te zien wanneer mensen mijn song hebben toegevoegd aan hun playlist of wanneer ze ‘m op repeat hebben staan. Sommige meiden hebben er zelfs al een cover van gemaakt, dat vind ik echt te gek!”

Raad je het meiden die van zingen houden aan om mee te doen aan een programma als The Voice?
“Het is zeker een aanrader als je van zingen houdt. Het is een bijzondere ervaring. Zelfs als je er maar één ronde in zit, leer je al veel. Ik ben er een stuk zelfverzekerder door geworden. Ik heb podiumervaring opgedaan, nieuwe mensen leren kennen en ben er daardoor zowel muzikaal als sociaal op vooruit gegaan.”

Wat is het tofste dat je hebt meegemaakt sinds het The Voice-avontuur?
“Afgelopen jaar was een achtbaan! Ik heb veel opgetreden, studiosessies meegemaakt en singles uitgebracht. Een ervaring die er bovenuit stak, was mijn gastoptreden bij Toppers in Concert. Ik mocht in mijn eentje in de Amsterdam Arena performen voor maar liefst 60.000 mensen. Dat gevoel was niet te omschrijven, zo intens. Iedereen zong met me mee en de reacties achteraf waren overweldigend.”

Welke fan ontmoeting is je het meest bijgebleven?
“Ik vind het altijd leuk om een praatje met fans te maken. Na een optreden blijf ik vaak een uur extra hangen, haha! Ik vind het erg bijzonder als fans me vertellen dat ik ze ergens mee geholpen heb. Zo had iemand een vervelende thuissituatie. Ze vertelde me dat mijn muziek haar steunde en er doorheen hielp. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ze het vertelde.”

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
“Zingen is mijn grootste passie en ik hoop natuurlijk dat ik dit voor de rest van mijn leven mag blijven doen. Mijn grootste droom is dat ik mensen kan blijven inspireren met mijn muziek en toffe shows. Hoe gaaf zou het zijn als iemand speciaal voor jou een kaartje koopt en helemaal naar jou toe komt om je te zien?! Dat lijkt mij onwerkelijk!”

Beeld: Daelo Shots

Meer muziek?