Superleuk: vanaf 5 december draait Project Gio in de bioscopen. Op vrijdag 29 november kun je deze toffe film al kijken tijdens de MEIDEN avond in Kinepolis! Tijd voor een korte Q&A met de familie Latooy.

Over de film
In de hilarische komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video’s uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is volledig verwoest. Gio heeft géén geld en géén tijd… Hoe lost hij alle ellende in twee weken op, en houdt hij de schijn hoog bij zijn ouders én volgers dat er niks aan de hand is.

Ha Marcel! Hoe was het om in de film van je zoon te spelen?
“Ik had het nooit kunnen bedenken! Zelfs nu is het nog een beetje onwerkelijk.”

Hoe was het om te acteren als jezelf?
“Heel leuk, maar ook best raar. Ik reageer op sommige momenten anders in de film dan hoe ik in het echt zou doen. Het was dus zeker ook echt acteren.”

Zou je nog een keer in een film willen spelen?
“Dat lijkt me heel leuk. Het was een geweldige ervaring om met elkaar naar iets moois toe te werken.”

Dag Louise, hoe trots ben je op Gio?
“Dat kan ik eigenlijk niet beschrijven. Ik ben zó trots op hem! Hij heeft op jonge leeftijd al zoveel bereikt. Hij heeft zijn dromen nooit opgegeven, dat vind ik ontzettend knap.”

Waarom moet iedereen de film gaan bekijken?
“Omdat het een hele leuke film is waar alles in zit: humor, leuke acteurs en actrices, romantiek, goede muziek, spanning… Noem maar op!”

Hoe gaan jullie het straks vieren als de film in de bioscoop te zien is?
“Ik denk dat we wel een feestje gaan bouwen, maar dan zonder dat het dak eraf gaat!”

Hoi Melanie, hoe was het om met je hele familie een film te maken?
“Heel erg leuk! Het was ook wel een beetje gek om jezelf te spelen, maar toch net een beetje anders. Mijn moeder is in de film een diva, in het echte leven is ze dat totaal niet. We zijn het natuurlijk wel gewend om samen dingen te maken. Maar zo’n grote filmset is toch weer wat anders.”

Wat is jouw favoriete scène?
“In een van de scènes zit ik op mijn bed in ‘mijn’ slaapkamer te praten met Gio. Ik vond het licht van deze scene heel gaaf omdat de lampen via een blauw doek schenen. Hierdoor ontstond er een
een soort blauwe gloed in de kamer. Hiervan zie je ook een stukje in de trailer.”

Heb je nog blunders gemaakt op de set?
“Ik moest in een scene heel boos wegrijden in mijn auto. Ik zat zo erg in mijn rol dat ik hem heel boos in zijn achteruit probeerde te zetten en dat lukte me op dat moment niet waardoor de auto een heel krakend geluid maakte terwijl er vóór mijn auto allemaal figuranten stonden!”

Hi Gio! In de film laat je je huis afbranden… Zou dat jou in het echt ook kunnen overkomen?
“Ja, ik denk het wel. Ik ben best wel onhandig!”

Ga je iets leuks doen als Project Gio straks in de bioscopen draait?
“Zo raar, ik was laatst naar een film en toen zag ik mijn eigen trailer! Ik ga feesten met vrienden als de film is uitgekomen.”

Waarom moet iedereen de film gaan zien?
“Het verhaal is heel erg leuk en grappig. En er komen natuurlijk hele leuke mensen in voor!”

© BrunoPress

Ook leuk: