Heb jij wel eens iets bijzonders meegemaakt op vakantie? Check het interview met Josephine Arendsen en Sonny Coops van Utteren, die de hoofdrol spelen in Mijn bijzonder rare week met Tess.


Moest je auditie doen voor deze rol?
Josephine: “Ja, ik heb twee keer auditie gedaan. De eerste keer bestond uit een korte scène, dat was heel leuk om te doen. De tweede keer mocht ik met Sonny samen spelen. Die auditie vond ik best spannend, omdat ik toen hoorde dat ik bij de laatste kandidaten zat.”
Sonny: “Het begon met een improvisatieopdracht, dat vind ik het allerleukste om te doen. Een week voor de auditie kreeg ik de tekst. Dit moest ik voorbereiden en tijdens de auditie spelen.”

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je het was geworden?
Josephine: “Ik was super blij en kon het bijna niet geloven. Ik ben meteen het boek gaan lezen. Ook moest mijn beugel eruit, daar was ik blij om.”
Sonny: “Ik had het niet verwacht, dus ik was ook heel blij. Er doen zoveel kinderen auditie en als je dan uitgekozen wordt, is dat echt bijzonder raar!”

Lijk je een beetje op je personage ?
Josephine:
“Ja, ik lijk best veel op Tess. Ze is positief en doet haar eigen ding. Dat doe ik ook. Mensen vinden dat vaak raar. Tess wisselt alleen vaak van stemming door haar geheim. Dat heb ik gelukkig niet.”
Sonny: “Er zijn wel overeenkomsten. Ik denk ook veel na over van alles en nog wat. Verder lijk ik niet echt op Sam. Hij is heel rustig en dat ben ik meestal niet.”

Welke scène was het leukst om op te nemen?
Josephine: “Als ik moet kiezen, ga ik voor de nacht shoot. Die dag waren alle acteurs tegelijk bij elkaar en moesten we dansen en feesten. Dat was echt het leukst.”
Sonny: “Dat is ook mijn favoriet. In de film zie je wel dat ik daar enorm van geniet. We hebben zoveel lol gehad. Dat was echt te gek!”

Kunnen jullie in het echt goed met elkaar opschieten?
Josephine: “Ja, ik vind van wel. We hebben, zeker nu de film uitkomt in Nederland, weer veel contact met elkaar.”
Sonny: “Zeker, het is fijn om elkaar af en toe weer te zien. We hebben het samen beleefd, dus het is fijn daar om met Josephine over te kunnen praten.”

Hebben jullie blunders begaan op de set?
Josephine: “Heel veel! We moesten bijvoorbeeld bij zonsondergang een scène opnemen. Ik had best een lange tekst. Bij laatste zin zei ik in plaats van ‘dinosaurus’ het woord ‘downosaurus’. Dat was schrikken, want de zon was al bijna onder! We hebben de scène snel opnieuw gedaan en gelukkig ging het toen wel goed.”
Sonny: “Een keer had ik niet door dat we nog niet gestopt waren met draaien. Toen rende ik vol door het beeld heen en moest de scène opnieuw. Oeps!”


Over de film

Op vakantie ontmoet Sam de eigenzinnige Tess, die een groot geheim met zich meedraagt. Sam wordt een avontuur in getrokken en neemt een besluit dat het leven van Tess voorgoed verandert. Check de trailer hier. Mijn bijzonder rare week met Tess draait vanaf 3 juli in de bioscoop.

Beeld: September Film