Heb jij The Greatest Showman al gezien? In deze toffe film schittert Zendaya als circusartieste. Ze vertoont de mooiste kunsten én ze heeft romantische scènes met HSM-hottie Zac Efron. Check de Q&A.

Kende jij Zac uit de High School Musical films?
Zendaya: “Zeker weten! Ik heb de films gekeken, maar had geen poster van hem, ofzo. Ik vond het super cool om met Zac samen te werken. We hebben samen in de lucht gezongen! Op de eerste dag dat we repeteerden, hingen we meteen hoog boven de grond.”

Kan je iets over jouw personage Anne vertellen?
Zendaya: “Ik had de luxe om zelf mee te denken over haar karakter. Ik wilde dat ze heel sterk was. Als ze Phillip – gespeeld door Zac – voor het eerst in de lucht ziet, wordt ze verliefd. Het is liefde op het eerste gezicht, erg mooi. Ze mogen niet openlijk bij elkaar zijn.”

In de film heb je roze haar. Wat vind je daarvan?
“Op een dag werd me vlak voor de opnamen verteld: we gaan je haar roze maken. Het kwam totaal onverwacht voor mij! Het is maar een pruik, maar ik ben niet bang om mijn haar echt te knippen of te kleuren.”

Volgens de regisseur word je een wereldster. Hoe vind je dat?
Zendaya: “Ik heb het geluk dat er mensen zijn die in me geloven. Maar ik wil niet teveel van mezelf vragen, ik ben nog hartstikke jong.”

Je acteert, zingt, hebt een eigen app en een kledingmerk. Wat wil je nog meer bereiken?
Zendaya: “Het liefst doe ik alles tegelijk. Ik heb veel energie. Op dit moment richt ik me op films, maar het lijkt me super om ook zelf te schrijven en produceren. Ik word omringd door veel talentvolle mensen, dus daar kan ik veel van leren.”

Heb je een tip voor meisjes die net als jij grote dromen hebben?
Zendaya: “Zeg alleen ja tegen iets als je er echt achter staat. Natuurlijk maak je wel eens een verkeerde keuze, maar dat is niet erg. Je leert ervan. Mijn advies is: volg je hart. Dat is ook de belangrijkste boodschap van de film.”

The Greatest Showman is nu verkrijgbaar op dvd.

Doe snel mee aan de prijsvraag

Beeld: 20th Century Fox