Yes, vandaag is het Halloween! MM kletste met de knappe SpangaS acteur Jard Struik over griezelen en zijn angsten. Lees snel de Q&A.

Vier je Halloween?
“Mhm, eigenlijk niet. Ik vind het wel een hele leuke feestdag. Het zou leuk zijn als het meer gevierd zou worden in Nederland. Ik kom uit Brabant en daar vieren we altijd carnaval. Ik zou het dus helemaal niet erg vinden om lekker verkleed te gaan en te feesten op 31 oktober.”

Houd je van enge films?

“Dat ligt er een beetje aan. Het moet wel een goede film zijn. Dan vind ik het heel tof. Maar ik houd niet van griezelfilms die je met je vrienden kijkt om elkaar alleen maar bang te maken.”

Wat is je grootste angst?

“Toen ik heel klein was, was ik bang voor onweer. En altijd voor spoken en spinnen. Ik ben nog steeds geen fan van spinnen! Maar dat is nu niet meer mijn allergrootste angst.

Ik weet niet goed of ik nu nog in geesten geloof. De kans is best groot dat er iets bestaat waar wij niks van weten, maar een deur die dichtslaat kan ook toeval zijn.”

Vind je het eng om een rol te hebben in SpangaS?

“Nee, totaal niet eigenlijk. Ik vond het spannend om aan te kondigen dat ik in het nieuwe seizoen van SpangaS zit, maar vooral gezonde spanning hoor.

Ik vind het niet heel eng om te acteren waar veel mensen bij zijn. De eerste draaidag is wel heel spannend. Je voelt je nog niet op je gemak en je moet jezelf helemaal blootstellen. Dat is best gek in het begin, maar het went heel snel.”

Wat vind je heel eng, maar wil je wel nog graag doen?

“Ik heb ooit stand-up comedy gedaan! Heel erg leuk vond ik dat, maar wel heel erg spannend. Dat zou ik nog wel vaker willen doen in de toekomst.”

 

Jard is elke schooldag te zien in SpangaS, om 18.20 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Klik op zijn naam in het intro om hem te volgen op Instagram.

 

Beeld: Brunopress

Ook leuk: