Ben jij op vakantie in Frankrijk of Italië? Of lig je lekker op het strand met je besties? Dan ken jij deze struggles zeker! Gebruik deze handige hacks voor een probleemloze zonvakantie.

1. Zand tussen je billen

Zand, zand en nog meer zand! Het schuurt en gaat overal tussen zitten. Je neemt een hap van je appel en proeft de zoute korrels. Spoel af onder de douche en zorg dat je eerst opdroogt voordat je weer gaat liggen.

Tip: Wil je zoveel mogelijk selfies maken maar geen zand tussen je telefoon? Stop hem in een  boterhamzakje. Zo kun je wel het touchscreen gebruiken en blijft je mobieltje mooi schoon.

2. Ongesteld

Balen… Je zou morgen lekker naar het strand gaan, maar je bent ongesteld geworden. Geen paniek! Vraag aan je bestie of ze met jou een quizje of spel wil spelen of ga knappe hunks spotten bij de pier!

Tip: Draag een bikini in een donkere kleur en check om de paar uur even of je nog door kan. Draag een leuke hotpants of rokje die matcht bij je bikini.

3.Verstop je spullen

Jij en je bestie hebben het bloedheet. Jullie willen samen een duik nemen in de zee. Als jullie allebei gaan, blijft er niemand achter bij jullie spullen, maar alleen de zee in is ook saai. Wat nu?

Tip: Rol je geld op en duw het in een lege lippenbalsem. Zo zal niemand zien dat je geld bij je hebt en wordt het ook niet gestolen. Je telefoon kan eventueel in een waterdicht hoesje.

4. Oeps… verbrand!

Voordat je ging zonnen heb je je braaf ingesmeerd met factor 50. Je ligt te bakken in de zon en speelt badminton met je vader. Als je naar je armen kijkt, schrik je: helemaal rood! Opnieuw insmeren is super onhandig met al dat zand.

Tip: Babypoeder is de oplossing. Strooi wat over de plek waar je vol zit met zand en je veegt die korrels er zo vanaf. En dan smeren maar!

5. Beachy waves

Iedereen is dol op beach waves! Je haar ziet er geweldig uit door de zon, de zee en de strandlucht. Helaas droogt je haar hier wel snel van uit. Spoel je haar voor en na het zwemmen uit met kraanwater.  Dan beschadigt je haar niet zo snel.

Tip: Wil jij ook een mooie zomerse gloed over je haren? Sprenkel wat citroensap in je haren voordat je de zon in gaat. Zo krijg je door de zon natuurlijke blonde highlights.

 

Beeld: 123RF

 

Lees ook :

Mooie tenen: 9 snelle beauty tips

Anti verveel tips voor jou en je bestie