Hebben jij en je BFF een beetje ruzie? Mega stom! Check hieronder een aantal tips om weer dikke vriendinnen te worden.

Praat erover
Spreek af dat jullie elkaar ontmoeten op een plek en praat het uit. Luister eerst rustig naar het verhaal van je bestie en doe daarna je eigen verhaal. Zo is alles wat je dwarszit eruit en kunnen jullie samen tot een oplossing komen.

Niet roddelen 
Je bent dan misschien wel heel boos op je bestie, maar het is nooit een goed idee om over haar te roddelen bij andere vriendinnen. Dit maakt de ruzie vaak alleen maar erger! Houd het tussen jullie twee en praat het samen uit.

Niet over Whatsapp
Het is natuurlijk heel makkelijk om ruzie te maken via Whatsapp, maar dat is vaak niet de goede manier. Probeer in het echt tegen elkaar te zeggen waarom je boos bent op de ander. Zo komen gevoelens beter over en weet je hoe de ander zich voelt.

Vraag om hulp
Vertel tegen je ouders, zusje of iemand anders die je vertrouwt wat er aan de hand is tussen jullie. Iemand die buiten de ruzie staat kan goed advies geven over wat je het beste kan doen. Luister goed naar diegene en volg hun advies.

Niemand is perfect 
Ook jouw bestie is niet helemaal perfect. Geef haar nog een kans! Iedereen maakt fouten. Jij flapt er soms ook iets uit wat je helemaal niet zo bedoeld had. Echte besties gaan toch niet uit elkaar vanwege een kleine ruzie?

Nog meer lezen?

Beeld: Netflix