Je bent stapelverliefd en klaar voor je eerste kus. Maar hoe pak je dat aan? Met dit stappenplan overleef jij die zoen.

Frisse adem
Je wil natuurlijk niet uit je mond stinken als je eindelijk klaar bent voor je eerste kus. Poets daarom elke ochtend en avond je tanden en zorg dat je altijd een kauwgompje of pepermuntje bij de hand hebt.

Zachte lippen
Kussen is het lekkerst zonder lippenstift. Dat geeft namelijk af en het plakt. Wel lekker: lippenbalsem. Balsem hydrateert je lippen en maken ze super zacht. Smeer de balsem niet vlak voor de kus op, dan is het ook te plakkerig.

Haren uit je gezicht
Je adem ruikt fris en je lippen zijn zacht. Vergeet daarnaast niet je haren uit je gezicht te halen. Anders moeten jullie tijdens het zoenen

Hoofd schuin
Eindelijk is het zover. Ga in een comfortabele houding staan voor jullie kus. Zorg dat je hoofd ongeveer in de tegenovergestelde positie van je crush is. Dat voorkomt dat jullie hoofden botsen!

Ogen dicht
Houd je ogen tijdens het zoenen niet wagenwijd open. Dat ziet er namelijk een beetje eng uit. Doe ze zachtjes dicht en gluur af en toe.

Stoppen
Elke zoen houdt een keer op. Bouw het rustig af en trek niet in één keer je hoofd weg. Met een paar kort kusje op zijn mond geef je hem duidelijk aan dat het kussen klaar is.

Géén verplichting
Ben jij nog niet toe aan zoenen of voelt het niet goed? Doe het dan vooral niet! Volg je gevoel en laat niemand je dwingen om iets te doen waar je nog niet aan toe bent. Geef je lover of crush pas een kus als jij er klaar voor bent.

Lees ook: Zo versier je hem

Beeld: MTV