Yaay! Vanaf 3 september zijn de nieuwe afleveringen van Brugklas eindelijk te zien. Ontmoet de nieuwe acteurs van dit seizoen.

Claire speelt Jamie

Hoe zou je Jamie omschrijven?

“Jamie is heel erg slim en ze heeft een stoere persoonlijkheid. Ze heeft alleen niet heel veel vriendinnen, dus ze is een beetje een loner.  En ze is niet echt een meisje-meisje. Dat is een van de dingen waar ik me goed in kan vinden. Want dat ben ik zelf ook niet.”

Hoe was je zelf in de brugklas?

“Toen ik in de brugklas zat kletste ik best veel, maar ik deed het wel altijd goed op school! Ik maak graag een kunstwerk van mijn aantekeningen, dat vind ik super cool om te doen.”

 

Daan speelt Milan

Hoe omschrijf je Milan?

“Milan is heel anders dan de rest. Hij shopt vooral goedkope kleding, is een druk persoon en hij kan best brutaal zijn tegen docenten.”

Heb je een blooper gehad tijdens de opnames?

“Ik vergeet altijd mijn rugzak tijdens de opnames, die moet je namelijk altijd meenemen. Ik was hem buiten aan het zoeken toen er een uitstekende tegel voor mijn neus opdook. Raad eens wie er overheen struikelde? Ik dus!”

 

Sevcan speelt Ebru

Is er iets wat je lastig vindt om te acteren?

“Ebru is een slim meisje, maar niet op het gebied van vriendinnen maken. Ze kan namelijk best arrogant zijn. Als je een nerd bent dan praat Ebru absoluut niet tegen je. Dat vind ik lastig om te spelen, want ik zou zelf nooit bot toen tegen mijn vriendinnen.”

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

“Ik kan je vertellen dat dit seizoen heel anders gaat worden. Het zijn leuke nieuwe karakters en het wordt een spannend seizoen.”

Else speelt Steef

Lijk je zelf op Steef?

“Steef is een eerlijk persoon, wat soms niet altijd leuk is voor andere mensen. Ze is altijd zichzelf en dat ben ik ook. Ik zou mensen nooit in een kwaad daglicht willen zetten en zo is Steef ook niet.”

Heb je een blooper gehad tijdens de opnames?

Tijdens een scène met Claire had ik niet door dat de camera’s al aan het draaien waren. Dus ik zei tegen Claire: ‘Hè? Waarom doe je zo gek?’ Maar ze zat dus al lang in haar rol. Oeps!”

Brugklas tips van de cast:

Daan: “Je moet onthouden dat je niet de enige bent, want iedereen vindt het mega spannend.”

Claire: “Blijf vooral jezelf en heb geen vooroordelen over andere mensen. Als je een vriendschap met iemand sluit en je bent niet jezelf geweest al die tijd, dan heb je geen echte vriendschap.”

Sevcan: “Wees niet bang om op iemand af te stappen en een praatje te maken. Iedereen is opzoek naar nieuwe vrienden.”

Else: “Doe zoveel mogelijk boeken in je kluisje, dan is je tas niet zo zwaar de hele dag.”