Frankrijk staat bekend om haar heerlijke gerechten. Een van de meeste bekende gerechten is een crêpe gevult met nutella en banaan. En jij kan die ook maken.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 30 ml water
  • 3 eieren
  • 75 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • Boter om de pan in te vetten
  • Nutella
  • Banaan

Zo maak je het:

Stap 1: Roer in een kom, poedersuiker en zout door elkaar.
Stap 2: Mix in een andere kom de melk, water en eieren.
Stap 3: Voeg een beetje van het eimengsel toe bij de bloem en mix dit goed door elkaar.
Stap 4: Blijf het beslag mixen terwijl je nu de rest van het eimengsel er geleidelijk aan toevoegt.
Stap 5: Verwarm een koekenpan of plaat en bestrijk die met boter.
Stap 6: Giet met een grote lepel beslag in de pan en verspreid die over de oppervlakte (vraag je ouders hierbij om hulp).
Stap 7: Laat het even bakken tot de bovenkant mooi droog wordt en draai de crêpe daarna om.
Stap 8: Doe alvast een beetje nutella en banaanschijfjes op een derde van de crêpe en laat het nog even koken tot het krokant is.
Stap 9: Vouw de crêpe tot een pizza punt en bestrooi het met poedersuiker en nog een beetje nutella.

En nu heb jij een heerlijke nutella/banaan crêpe!

Tip: Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken. Denk aan stroop, pindakaas, honing, aardbei, wat jij het lekkerst vindt.

Nog meer recepten: