Vind jij iemand al een tijdje leuk en heb je het idee dat het wederzijds is? Lees de tips en ontdek hoe je voor de eerste keer verkering vraagt. Je kan het!

Doen

 

Tip 1
Zorg dat jullie elkaar eerst wat beter leren kennen. Maak af en toe een praatje met hem over school, sport of een leuke serie die jullie allebei volgen. Zo merk je vanzelf of het klikt.

Tip 2
Denk vooraf na over een leuke date. Wat voor afspraakje past bij jullie? In de bioscoop hoef je niet de hele tijd te praten maar kunnen jullie wรฉl heel romantisch een bakje popcorn delen. Bij een actieve date maken jullie samen lol. Als je het heel spannend vindt, ga dan voor een dubbeldate met je bestie en haar vriend erbij. Dan kunnen zij je een beetje helpen.

Tip 3
Spreek hem aan op een rustig moment, het liefst als er geen andere mensen bij zijn. Zo weet je zeker dat hij zich op zijn gemak voelt.

Tip 4
Vraag of hij zin heeft om iets leuks te gaan doen samen. Doe meteen je voorstel. Hopelijk zegt hij ja!

Tip 5
Was het afspraakje gezellig? Raap je moed bij elkaar en zeg dat je het leuk zou vinden om vaker tijd met hem door te brengen. Reageert hij enthousiast? Vraag hem verkering.

Tip 6
Natuurlijk is het super spannend, maar als hij ja zegt, ben je super blij! Onthoud dat jongens het zelf ook eng vinden om iemand verkering te vragen. Wedden dat hij blij is dat jij het aandurft?!

Niet doen

  1. Je anders voordoen dan je bent.
  2. De hele tijd over jezelf praten. Toon ook interesse in hem.
  3. Steeds op telefoon kijken. Zo denkt hij dat je je verveelt. Wegleggen dus!

Meer lezen over liefde?

Check het stappenplan

Beeld: Netflix